Laura Coll: Art d’alçada

Laura Coll

La Laura Coll és una reconeguda acròbata aèria, especialista en teles i cercles. Ha actuat entre d’altres al prestigiós Cirque du Soleil durant vàries temporades. Un conegut comú ens posa en contacte per realitzar una sessió fotogràfica experimental de la que en podrem treure material i experiències tots dos. Va ser molt fàcil posar-nos d’acord.

Un treball compartit. Un treball excepcional.

La localització triada per la primera sessió és un espai industrial reconvertit. Ara adaptat a les arts escèniques, amb una decoració que li dona un caràcter difícil de classificar: retro, vintage, bohemi… Per la realització d’aquesta sessió he triat un equip d’il·luminació format per 3 flaixos petits però potents, un d’ells connectat directament a la càmera i els altres dos en mode esclau, posicionant-los a cada captura per simular llum d’espectacle.

Laura i Valentí. Valentí i Laura

La realització d’aquesta sessió va funcionar molt bé. La simbiosi entre l’acròbata i el fotògraf va ser genial. No estàvem  encotillats pel desenvolupament d’un espectacle en marxa. La satisfacció mútua per aquesta primera sessió es tradueix en una segona. En aquesta ocasió, s’utilitzen 4 flaixos i s’instal·la un fons tèxtil. Una petita mostra del resultat d’ambdues sessions el podeu veure a les fotografies d’aquesta pàgina.

Un treball diferent

Fer les fotografies a una acròbata aèria com la Laura Coll ha estat un privilegi. La Laura cuida al mínim detall l’estètica de cada postura. Si mireu cada una de les postures veureu que sembla fàcil. Però fixeu-vos-hi bé: requereix una envejable forma física i un nivell d’auto-exigència extraordinària.

Quan treballar és tot un plaer, i el resultat ens satisfà plenament. Laura: a tu també t’ha agradat?

Actualment la Laura dirigeix una escola d’acrobàcia aèria , lloc on vam realitzar la segona sessió.