Arquitectura

Fotografiar arquitectura

La manera de fotografiar arquitectura ha canviat força des de la generalització de la fotografia digital. Càmera de banc òpticAmb la fotografia analògica, per fotografiar arquitectura era indispensable una càmera de banc òptic. Es tracta d’un tipus de càmera que permet modificar l’alçada, la orientació i la inclinació dels muntants anterior (objectiu) i posterior (pel·lícula). Entre d’altres motius, era aconseguir que els edificis o les seves parets tinguessin sempre les verticals paral·leles. És evident que aquesta càmera requeria d’uns coneixements tècnics perquè amb les correccions necessàries aconseguir la foto desitjada.

Fotografiar arquitectura en l’era digital

Actualment, també ens agrada més veure els edificis amb les verticals paral·leles. Però no es habitual utilitzar la càmera de banc òptic. Utilitzem càmeres normals i en postproducció (manipulació digital) fem la correcció necessària.

Fotografiant interiors

Un dels problemes més freqüents a l’hora de fotografiar arquitectura interior, és equilibrar dins del possible, la llum interior amb la exterior. Quan a la fotografia hi apareix una finestra o una gran vidriera, sovint la llum exterior és molt més forta que la interior. En aquest cas, hem de fer servir els recursos que la tècnica posa al nostre abast per aconseguir una llum més agradable. Si que la llum exterior ha de ser visiblement més clara, però no ha de cremar les finestres. Per aconseguir-ho haurem de portar flaixos suficients per incrementar la llum interior, sense que es noti aquesta llum afegida.

Tots els edificis. Qualsevol interior

Edificis singulars, nous, clàssics, amb estil, de dia o de nit… De tots hem de mostrar la cara més atractiva. Mira aquestes fotografies. Ho hem aconseguit?