Els pessebres de la Mola

Els pessebres de La Mola

Una bona excusa per fer exercici i gaudir de la muntanya, és pujar a la Mola en dates properes a Nadal i admirar els pessebres.

La Mola

Una de les coses que faig sovint, és caminar per la muntanya per mantenir-me en forma. I una de les sortides que faig és a La Mola, el cim de la muntanya de Sant Llorenç en ple parc natural de Sant Llorenç del Munt i serra de l’Obac. Coronat per l’antic monestir de l’orde de Sant Benet, manté un centre d’interpretació de la muntanya. Es pot visitar una exposició amb un audiovisual molt interessant. Conserva la antiga capella en honor del sant que li dona nom.

Actualment, una part del monestir s’ha reconvertit en restaurant especialitzat en carns a la brasa. Fa temps que era possible pujar amb cotxe fins a Can Poble, però actualment hem d’aparcar a Can Robert, i pujar a peu. Amb un ritme còmode, precisarem entre 70 i 90 minuts de pujada gairebé constant. Les vistes des de dalt son impressionants i en dies clars es poden veure els cims de Mallorca.

Els pessebres

Quan s’acosten les dates nadalenques podem trobar a partir de Can Poble uns pessebres d’estils i dificultats diversos.  Més concretament quan ja s’han trobat el camí de Can Robert amb el camí dels monjos. Ja és tradició que diverses persones, associacions i entitats relacionades amb l’excursionisme i la muntanya, munta els pessebres que podem anar veient mentre anem pujant. Estan més o menys resguardats de la pluja en forats de la pedra i alguns tenen fins i una senzilla instal·lació elèctrica amb llumetes. Una bona excusa per aturar-nos i refer forces per continuar. Us en poso unes quantes fotografies. Si us és possible aneu a veure-ho.

Tradició de Nadal

Aquesta mateixa tradició la podem trobar també en altres rutes de muntanya que tenen un trànsit considerable, algunes de les més conegudes son en rutes de la muntanya de Montserrat.

Bones Festes!