Blanc i negre

Blanc i negre

Els que heu tingut ocasió de tenir un laboratori fotogràfic de blanc i negre a casa, segur que recordeu emocionants tardes veient com la imatge pujava dins el revelador, il·luminat amb una tènue llum de color vermell o ambre. Utilitzant papers de diferent gradació, de tonalitats fredes o càlides… És l’època en que la fotografia tenia una màgia que la tècnica digital ha esvaït.

El blanc i negre a l’època del color

Les càmeres digitals, professionals o d’aficionat i fins i tot els telèfons mòbils, ens donen l’opció de capturar les imatges en blanc i negre.  I si hem fet la foto en color, totes les aplicacions de manipulació digital per ordinador ens permeten convertir-la a b/n. Fins i tot, moltes apps per smartphone ens ho deixen fer. A l’època del color, el b/n està vivint uns nous temps de brillantor.

Els colors del blanc i negre

Els antics papers que utilitzàvem al laboratori ens permetien triar la seva tonalitat: freda, neutra i càlida. Imitant els resultats que ens donaven aquests papers, també podem fer que una foto de b/n tingui diferents tonalitats i fins i tot el to sèpia, imitant fotos molt antigues. Si mireu les fotos d’aquesta pàgina en podreu veure alguns exemples. ÉS L’ENCANT DEL BLANC I NEGRE